WAT IS EEN BEZICHTIGING EN WAAROM

Een bezichtiging is een ongestructureerde bijeenkomst van vrienden en familie waar bezoekers hun respect kunnen betuigen aan ofwel de overledene nadat deze is voorbereid door een begrafenisondernemer, ofwel aan een urn of een reeks herdenkingsfoto’s. Een bezichtiging is in vergelijking met een begrafenis over het algemeen een meer informele gebeurtenis.

Een bezichtiging geeft rouwenden de kans om hun verdriet te delen, elkaar te steunen en op persoonlijk vlak afscheid te nemen. Dit wordt ook beschouwd als een belangrijke gebeurtenis om uw respect voor de familie te tonen. De bezichtiging heeft in de loop der jaren veel naamsveranderingen ondergaan. Als u van een bepaalde generatie bent, kent u het als “beluren”. Sommigen noemen het een bezoek.

Bezichtigingen kunnen plaatsvinden bij het uitvaartcentrum of bij het ouderlijk huis. Ze vinden plaats vóór de begrafenis, soms een dag ervoor en soms dezelfde dag. Het lichaam of een gedenkteken voor de overledene zal waarschijnlijk worden getoond om rouwenden de gelegenheid te geven hun respect te betuigen.

uitvaart-errahma.nl/